Reco Market
Innovativa livsmedel för bättre hälsa

0 artiklar 0 kr
Din varukorg är tom.

Ayurvediska kryddor

Ayurveda, Indiens yogiska vetenskap om en hälsosam livsstil, förklarar de förebyggande och läkande egenskaper som hundratals örter och kryddor besitter. Om de används på rätt sätt, så bidrar ayurvediska kryddor inte bara med en myriad av underbara smaker, men kan också främja välbefinnande och god hälsa genom att stödja matsmältningen.

Till exempel, är gurkmeja en blodrenare, svartpeppar och chili förbättrar matsmältningen, och ingefära stimulerar andningen. Rostade spiskummin, fänkål- och senapsfrön bidrar till att göra livsmedel lättare för magen, kanel stödjer absorptionen av näringsämnen, och väldoftande kardemumma som tillsätts i varm mjölk hjälper till att neutralisera dess slembildande egenskaper. Förutom att använda varenda krydda för sig så kan de blandas till vad som är känt som en masala.

En masala är en term som hänvisar till en kryddblandning som innehåller allt från två till tjugo ingredienser. Dess innehåll, proportioner och applikationer är obegränsade. Till exempel är garam masala en aromatisk blandning av "varma" kryddor (garam betyder varm), och, om inget annat anges, läggs den alltid i slutet av tillagningen. Vissa kryddor används råa och andra rostade. Kryddor kan framgångsrikt rostas på spisen eller i ugnen. Hemlagade kryddblandningar kan malas till ett pulver i en kryddkvarn eller i en kaffekvarn. De är bra att ha i köket och kan ge ett fascinerande djup till din matlagning.

Artiklar 1 till 21 av totalt 23

Sida:
  1. 1
  2. 2

Stigande ordning

Artiklar 1 till 21 av totalt 23

Sida:
  1. 1
  2. 2

Stigande ordning