Reco Market
Innovativa livsmedel för bättre hälsa

0 artiklar 0 kr
Din varukorg är tom.

Fler bilder

Johannesbrödkärnmjöl EKO 400g

Översikt

EKO - LOW CARB - GLUTENFRI

Lagerstatus: I lager

Ordinarie pris 257 kr

Specialpris: 180 kr

Jmf pris: 522 kr

Produktinformation

Johannesbrödkärnmjöl (Carobmjöl) kan användas till LCHF bakning och som stabiliseringsmedel i matlagning. Johannesbrödmjöl är ett mycket bekvämt, mångsidigt och näringsrikt alternativ till kakaopulver.

Johannesbröd innehåller lika mycket vitamin B1 som sparris och jordgubbar, lika mycket niacin som bönor, linser och ärtor och mer vitamin A än aubergine, sparris och rödbetor. Den innehåller också vitamin B2, kalcium, magnesium, kalium, järn, mangan, krom och koppar. Johannesbröd innehåller i genomsnitt 8% protein och är en utmärkt källa till fibrer. Jämfört med kakao innehåller johannesbröd tre gånger mer kalcium, en tredjedel mindre kalorier och 17 gånger mindre fett.

Använd johannesbrödmjöl istället för kakaopulver i bakning, drycker och matlagning. Tillsätt 2-3 tsk johannesbrödmjöl i lite varmt vatten och rör om tills du får en slät pasta. Mixa in ett par dadlar i pastan och vips har du en läcker kolasås!

Ingredienser: Finpulveriserade ekologiska johannesbrödkärnor (100%).

Ursprungsland: Tyskland.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 38 kcal,
Fett: 0,9 g,
Kolhydrater: 1 g,
Fibrer: 91,2 g, 
Protein: 6,5 g.
Salt: 0,2 g