0


Ingredienser:


Brownies

  • 6 msk malda linfrön
  • 1dl vatten
  • 200g blötlagda och kokade adzukibönor 
  • 1 dl smält solrosolja eller kokosolja
  • 2.25dl kokossocker
  • 0,5dl kakaopulver
  • 0,5dl hackade mandlar
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 100g mörk choklad, minst 70%

Ganache

  • 1dl lönnsirap eller agavesirap
  • 1dl kakaopulver
  • 2 msk smält kokosolja

Kokosgrädde

  • 2dl kokosgrädde
  • 3 msk lönnsirap eller agavesirap 
  • ½ tsk vaniljextrakt

Gör såhär: 

Brownies
1. Värm ugnen till 180 grader och förbered en form med lite solrosolja
2. Mixa dina krossade linfrön med vatten, detta fungerar bindande i smeten.
3. Mixa dina blötlagda och kokade bönor i en mixer tills du får en jämn smet. 
4. Addera linfrömixen, solrosolja, socker, kakao, mandel, bakpulver och vanilj och mixa tills du får en glansig smet. 
5. Hacka den mörka chokladen i små bitar och häll ner i smeten. Mixa alltihop ett par gånger. 
6. Häll över smeten i din form och täck över med aliminiumfolie och baka i ca 60 minuter. 
7. Ta ut ur ugnen och låt svalna medan du förbereder din glaze.

Ganache 
1. Mixa de tre ingredienserna och pensla på dina brownies. 

Kokosgrädde 
1. Visa ihop dina ingredienser, kokosgrädde, lönnsirap och vaniljextrakt tills den är tjock och krämig! 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.