0

ARAME OCH KELPKNÄCKE
Knäckebröd med sjögräs? Ja! Det här knäckebrödet är fullt av nyttiga alger. Havets sallad, som algerna brukar kallas, innehåller mängder av nyttiga mineraler och spårämnen som vi människor behöver, och dessutom gillar smaken av! 

Ingredienser:
till 2 plåtar
½ dl pumpafrön
½ dl linfrön gula
½ dl chiamjöl
1 dl svarta sesamfrön
1 dl riven kokos
2 dl rismjöl brunt
2 dl hirs
1 tsk kelp
1 näve aramealger 
1 msk kokosolja

Gör såhär:
1. Blötlägg aramealgerna i lite vatten.
2. Skölj hirsen i ljummet vatten. Koka upp 1 liter vatten. Låt hirsen koka utan lock i cirka 20 minuter till en gröt. Ställ åt sidan och låt svalna av något.
3. Sätt ugnen på 120 grader.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Hacka algerna och tillsätt smält kokosolja. Låt vila 10 minuter. Blanda i hirsgröten till en deg.
5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, cirka 2 mm tjock. Dra av översta bakplåtspappret. Skär i mindre rektangulära bitar. Smaksätt gärna med lite flingsalt. 
6. Grädda 80-90 minuter tills knäcket känns sprött. Vänd gärna mot slutet och låt det torka på ett galler. Förvaras torrt. Håller sig upp till en månad.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.