0

APRIKOSBAR MED NÖTTER & FRÖN



Du behöver:

200 g torkade aprikoser

100 g kokosolja
4 msk yaconsirap 
200 g havregryn
2 msk ingefära eller ingefära i bitar
60 g hasselnötter
60 g pistagenötter
60 g pumpafrön
80 g mörk choklad
1 nypa himalayasalt


Gör såhär:

1. Lägg aprikoserna i en skål och täck med hett vatten. Sätt ett lock över och låt stå i 5 minuter för att mjukna till lite innan mixningen. 
2. Sila av och lägg aprikoserna i en mixer med smält kokosolja och yacunsirap. Mixa till krämig konsistens.  
3. Tillsätt havregryn och ingefära och mixa en stund till. Häll sedan upp allt i en större skål.
4. Tillsätt pumpafrön och grovhackade hassel- och pistagenötter. Smaka av med en nypa salt. 
5. Klä en form med bakplåtspapper. Häll i smeten och jämna ut med baksidan på en sked. Garnera med hela aprikoser och platta till. 
6. Sätt in i frysen i två timmar. Skiva/skär bitar i valfri storlek.
7. Smält chokladen. Doppa sedan bitarna - längs ena sidan eller ena änden.  Förvara i en burk i kylen eller frysen.

 
Tips!

Kör du strikt raw går detta såklart bra att skippa chokladöverdraget. 


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.