0

Auberginerullader med rödbets- och valnötsfyllning
Dessa härliga "rawlader" är inte bara fyllda av nyttigheter utan är även perfekta att ta med på picknicken! Eller bjuda till minglet. Färglada munsbitar tack vare gurkmeja och rödbeta. De torkade granatäppelkärnor bidrar till en krispig textur men även en extra energifylld kick tillsammans med pistagenötterna.

 

2 portioner
Du behöver:
1 aubergine
1 rödbeta
2 dl valnötter
3 msk olivolja
2 msk rödbetspulver
½ dl granatäpplekärnor
½ dl pistagenötter
½ tsk gurkmeja
salt och peppar, efter smak
citronjuice

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 40 grader.
2. Tvätta och skiva auberginen i 5 mm tjocka skivor och lägg på en plåt. Salta och låt stå en stund för att vätska av sig. Torka försiktigt av med hushållspapper.
4. Blanda olivolja, gurkmeja samt salt och peppar och pensla på skivorna. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. (Går även att steka men blir så klart inte då helt raw).
5. Skala och riv en rödbeta och mixa tillsammans med valnötterna och olivoljan. Smaka av med salt och peppar och lite citronjuice samt rödbetspulvret.
6. Ta ut auberginerna och lägg på lite av fyllningen på ena kanten. Toppa med grovhackade pistagenötter och granatäpplena. Rulla ihop skivorna.
7. Servera tillsammans med en sallad och tzatsiki eller någon annan dip.

Tips!
Prova gärna att ringla över lite balsamvinäger på rullarna strax innan serveringen. Här är det bara fantasin som sätter gränser för vad du väljer att ha som fyllning. I vårt breda sortiment finns ett flertal olika sorters nötter och andra kryddor och smaksättningar att använda och variera dina rullar med. En fröjd för såväl gom som öga.   







Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.