1

Det är brödet är bakat på grönt bananmjöl som innehåller resistent stärkelse. Vi har lagt till lite choklad, frukt och nötter för att göra brödet lite mer matigt och nyttigt. Du kan variera nötter och frukter efter tycke och smak!

Ingredienser:

2 dl varmt vatten

0.8 dl kakaopulver 21%

1.2 dl bananmjöl

0.6 dl havremjöl

2 msk tapiokamjöl

3 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

0.5 dl mandel

0.5 dl hasselnötter

1 dl torkad banan i bitar

1.2 dl riven kokos

2 mosade bananer

2 st chiaägg alt 2 ägg

1.2 dl kokosmjölk

1 tsk vaniljpulver

Tillagning:

1. Värm ugnen till 150 grader.

2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödfrorm.

3. Värm vattnet och tillsätt kakaopulvret. Rör tills det inte finns några klumpar.

4. Häll i en skål bananmjöl, havremjöl, tapioka mjöl, bakpulver och salt. Blanda väl.

5. Tillsätt nötterna och den torkade bananen, samt riven kokos. Blanda.

6. I en större skål mosader bananerna och blandar ner ägg elt chiaägg. Vispa ordentligt så bananer löser sig.

7. Tillsätt kokosmjölk, vanilj och kakaopulvret som är löst i vattnet. Blanda.

8. Tillsätt de torra ingredienserna ( mjöl mm) till de våta ingredienserna. Blanda väl tillsammans.

9. Häll upp smeten i brödformen. Strö på nötter, banan och tryck ner dem lite i degen.

10. Baka i ugnen 60-70 min. Kolla med en sticka så brödet är klart. Om brödet blir för mörkt och så att inte nötterna bränns kan du lägga på lite folie mot slutet.

11. Låt brödet svalna ca 1 timme i brödformen innan du tar ur detta. Låt svalna ytterliggare på ett brödgaller.

Kommentarer

Recension av Barbro

posted on 16 Feb 2020
Låter smaskigt. Kan man köpa ingredienser efter mängd i recept?

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.