0

BANANBRÖD MED CHOKLAD, FRUKT & NÖTTER
Det här brödet är bakat på grönt bananmjöl som innehåller resistent stärkelse. Vi har lagt till lite choklad, frukt och nötter för att göra brödet lite mer matigt och nyttigt. Du kan variera nötter och frukter efter tycke och smak!

Ingredienser:

2 dl varmt vatten
0.8 dl kakaopulver 21%
1.2 dl bananmjöl
0.6 dl havremjöl
2 msk tapiokamjöl
3 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
0.5 dl mandel
0.5 dl hasselnötter 
1 dl torkad banan i bitar
1.2 dl riven kokos
2 mosade bananer
2 st chiaägg alt 2 ägg
1.2 dl kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver

Toppings
1 delad banan
alternativt andra nötter, bär eller frukter

Tillagning:

1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödfrorm.
3. Värm vattnet och tillsätt kakaopulvret. Rör tills det inte finns några klumpar.
4. I en separat skål, blanda bananmjöl, havremjöl, tapioka mjöl, bakpulver och salt. Blanda väl.
5. Tillsätt nötterna och den torkade bananen, samt riven kokos. Blanda.
6. I en större skål mosa bananerna och blandar ner chia"äggen". Vispa ordentligt så bananerna löser sig.
7. Tillsätt kokosmjölk, vanilj och kakaopulvret som är löst i vattnet. Blanda.
8. Tillsätt de torra ingredienserna ( mjöl mm) till de våta ingredienserna. Blanda väl tillsammans.
9. Häll upp smeten i brödformen. Strö alternativt på nötter, en delad banan och tryck ner dem lite i degen.
10. Baka i ugnen 60-70 min. Kolla med en sticka så brödet är klart. 
11. Låt brödet svalna ca 1 timme i brödformen innan du tar ur den. Låt svalna ytterliggare på ett brödgaller.

God att servera tillsammans med vit tahini, smält choklad eller nötsmör!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.