Bananpannkaka med Kokosgrädde
Veganska Bananpannkakor (Glutenfria & Veganska)
(Receptet ger cirka 7 små pannkakor)
INKÖPSLISTA RAWFOODSHOP:
Chiafrön
Kokosolja eller Kokossmör
Bananmjöl
Sötin
Himalayasalt
Bakpulver
Arrowroot
Ingredienser:
2 st Chiaägg* (1 msk chaifrö & 3 msk vatten = 1 ägg)
1 st Banan
1 msk smält kokosolja
2 dl Bananmjöl
½ tsk bakpulver
1,5 dl Kokosgrädde + 1,5 dl vatten
2 msk Sötin (socker)
1 nypa Himalayasalt
Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna
Blanda chiafröna med vattnet och låt svälla en stund.
Vispa upp koksgrädden med vattnet.
Smält fettet.
Mosa bananen
Vispa försiktigt i de torra ingredienserna i vätskan lite i taget i en bunke.
Häll inte i allt på en gång utan vispa smeten så den blir tjock och klumpfri.
Tillsätt fettet och bananen och sedan resterande vätskan samt ”chiaäggen”.
Eventuellt tillsätt lite mer vätska eller mjöl för att få till den konsistens ni föredrar inför stekningen.
Till gräddning
Vegetabiliskt fett/margarin
Ingredienser Sylt
Hallon & Blåbär eller valfria andra bär
Sötin
Arrowrot (Efter att ni hällt i arrowroten, sänk värmen och låt ej koka för länge)
Ingredienser Grädde
Valfritt vegetabiliskt alternativ, till exempel soyagrädde eller kokosgrädde.
Se till att ha den väl kyld innan den vispas för bästa resultat.
Garnering
Banan och blåbär
Kommentarer
Kommentera inlägget
Din e-post kommer inte att bli publicerad.