0

Somrig vegansk cashewglass
Snart är sommaren här och då är det extra gott med hemmagjord glass! Den här veganska glassen kan du göra i massor av olika smaker!



Ingredienser:
75 g naturella cashewnötter
2 ½ dl kokosmjölk
2 ½ msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
1 msk kakao (raw kakao för raw recept) 
70 g urkärnade dadlar

Dela upp smeten om du vill ha olika smaker. Smaksätt med till exempel blåbär/hallon eller choklad/kaffe/banan.

Chokladöverdrag
1 dl kokosolja
3 msk yaconsirap
1 dl chokladknappar (kakaomassa för raw recept) 

Gör såhär:

Blötlägg cashewnötterna kvällen innan eller minst 6 timmar.
Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinna av.
Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare eller blender.
Tillsätt kokosmjölk, agavesirap, vaniljpulver, kakao och dadlar. Fortsätt att mixa till en slät smet.
Häll upp smeten i 4 formar (för 4 glasspinnar eller bägare). Ställ i frysen minst 6 timmar.

Chokladöverdrag:

Smält kokosolja och kakaoknappar i en kastrull. Tillsätt agavesirap. Rör till en slät konsistens. Häll upp i en hög, smal bägare, glas eller kopp.
Ta ut glassen ur formen. Doppa i chokladöverdraget. Lägg på bakplåtspapper.
När chokladen stelnat, doppa en gång till och strö genast över valfri topping som hackade salta nötter (jordnöt eller pistage), frystorkade bär eller rostade, smulade kokoschips. Lägg tillbaka i frysen eller servera med en gång. Glassen blir godast om den får stå framme 10 minuter före servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.