0

Vegansk krämig cashewmajonnäs

Majonnäs kan du köpa färdigt men det blir så mycket godare om du gör själv. Här får du en vegansk cashewbaserad majo med extra fin smak!


Du behöver:
1 ¼ dl cashewnötter
4-6 msk vatten
2 msk citronjuice
3 msk ljus misopasta
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk tamarind 
3 msk olivolja, kallpressad
1 ½ tsk näringsjäst
salt och peppar, efter smak


Gör såhär:
1. Blötlägg nötterna i vatten över natten eller minst 4 timmar
2. Häll av nötterna och mixa i en blender tillsammans med de övriga ingredienserna.
3. Späd efter hand med vattnet och mixa ytterligare till en slät kräm.
4. Smaka av och häll upp i tätslutande burk, håller minst en vecka i kylen.

Tips!

Majonnäsen kan du använda som bas till en rad olika andra dipsåser och röror. Smaksätt gärna med något av alla våra frukt- och grönsakspulver. Testa också att göra egen raw bbq-sås och dito ketchup. Recept hittar du här och här.


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.