0

Cashewmajonnäs på 3 sätt
Med majonnäs blir allting extra gott! Gör gärna en stor batch genom att dubbla eller trippla receptet nedan och variera smaksättning. Här kommer tre olika snabba förslag. 

 

Med vitlökspulver så har du en god aioli. Med avocado och lite spiskummin fixar du snabbt en guacamoleinspirerad dip. Och så kan du ge din naturella majo extra umamismak med näringsjäst och senapsfrön. Rörorna kan du även använda till att göra coleslaw och potatissallad eller varför inte vegansk sill.

1. Umamimajonnäs
Plussa på med extra dijonsenap, näringsjäst eller mortlade senapsfrön efter smak.



2. Klassisk aioli 
Lägg till en tesked vitlökspulver och ett par teskedar av vår ekologiska kryddsmörkrydda Herb Butter. Även vår Herbes de Provence passar utmärkt här.

3. Guacamoledip
Blanda i ½ -1 grovt mosad eller tärnad avokado, 1 msk avokadopulver, ½ tsk spiskummin och ½ tsk lökpulver samt lite citron- eller limejuice.

 

Vegansk krämig cashewmajonnäs
Majonnäs kan du köpa färdigt men det blir så mycket godare om du gör själv. Majonnäsen kan du använda som bas till en rad olika andra dipsåser och röror. Smaksätt gärna med något av alla våra kryddmixer och grönsakspulver. 


Du behöver:

1 ¼ dl cashewnötter, premium
4-6 msk vatten

2 msk citronjuice
3 msk Terrasana miso mugi 
2 msk Bragg äppelcidervinäger
1 tsk Cosmoveda tamarindpasta 
3 msk olivolja eller avokadoolja

1 ½ tsk näringsjäst, flakes
salt och peppar, efter smak

Gör såhär:

1. Blötlägg nötterna i vatten över natten eller minst 4 timmar
2. Häll av nötterna och mixa i en blender tillsammans med de övriga ingredienserna.
3. Späd efter hand med vattnet och mixa ytterligare till en slät kräm.
4. Smaka av och häll upp i tätslutande burk, håller minst en vecka i kylen.  

Tips!
Diska glasburken noga och använd rena redskap så håller majonnäsen sig bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.