0

VEGANSK HÅRDOST PÅ CASHEWNÖTTER



Du behöver:

150 g cashewnötter
80 ml vatten
5 tsk färskpressad citron
2 msk kokosolja
60 g tahini
½ riven morot, ca 30 g
½ dl näringsjäst2 tsk salt
1 tsk dijonsenap
½ tsk paprika strong
1 tsk vitlökspulver
½ dl  vatten
½ msk agaragar


Gör såhär:

1. Ta fram samtliga ingredienser, en mixer/blender samt förbered en passande forma att forma osten i. Lägg en bit plastfolie eller bakplåtspapper i botten så att osten sedan lossnar lätt från formen. 
2. För detta recept gäller att man har en ganska rejäl mixer annars kan man underlätta något genom att lägga nötterna i blöt i någon timma innan sedan hälla av allt vattnet. 
3. Mixa samtliga produkter tills det blir en slät blandning. Här kan du även själv smaka upp den med övriga smaksättningar om du skulle vilja. Till exempel ramslök eller något annat. Låt denna blandning vara kvar i mixern medan du förbereder vattnet/agaragarn. 
4. Värm vattnet tillsammans agar agar i en kastrull, koka upp och låt koka i 1 minut. Häll sedan i vätskan i mixern och mixa ihop den med grundmixen. Här får du eventuellt stänga av mixern och hjälpa till att röra runt någon gång med en sked för att det skall gå att mixa ordentligt. Det gäller även att vara ganska snabb här så att inte blandningen stelnar innan du hinner hälla i den i stor form eller i flera små. Sätt in i kyl eller frysen några timmar för att kallna av och stelna. 
5. Stjälp upp osten på ett fat. Redo att avnjutas, i bitar eller hyvlad på en bit gott bröd eller kex. 


Tips!

Om du önskar ett gott bredbart påläggsalternativ kan du låta bli att tillsätta Agaragar och det sista vattnet. Häll bara upp ostkrämen i en passande burk och ställ i kylen. 

INKÖPSLISTA RAWFOODSHOP:

Cashewnötter

Kokosolja Virgin

Tahini Ljus

Himalaya Salt 

Paprikapulver Stark

Näringsjäst Flakes

Vitlökspulver 

Agar Agar-pulver

Valfri smaksättning, till exempel:
Ramslök EKO 50g 

Övrigt:
Dijonsenap, morot, citron



Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.