0


VEGANSK HÅRDOST PÅ CASHEWNÖTTER

Gör en supergod cashewost och imponera på dina nära och kära! Du behöver en blender av något slag för att blanda alla ingredienserna. Enklare än så blir det inte! Vi lovar att det kommer att bli en favorit där hemma! Går att smaksätta på många sätt - vi tipsar om Ramslök, senap och vitlökspulver.



Du behöver:

150 g Cashewnötter
5 tsk Citronjuice
2 msk Kokosolja Virgin
60 g Tahini Ljus
½ Riven morot, ca 30 g
½ dl Näringsjäst Flakes
2 tsk Himalaya Salt 
1 tsk Dijonsenap eller Senapsfrön
½ tsk Paprikapulver Stark
1 tsk Vitlökspulver
½ dl Vatten
½ msk Agar Agar-pulver
Ramslök EKO 50g

Gör såhär:

1. Ta fram samtliga ingredienser, en mixer/blender samt förbered en passande forma att forma osten i. Lägg en bit plastfolie eller bakplåtspapper i botten så att osten sedan lossnar lätt från formen. 
2. För detta recept gäller att man har en ganska rejäl mixer annars kan man underlätta något genom att lägga nötterna i blöt i någon timma innan sedan hälla av allt vattnet. 
3. Mixa samtliga produkter tills det blir en slät blandning. Här kan du även själv smaka upp den med övriga smaksättningar om du skulle vilja. Till exempel ramslök eller något annat. Låt denna blandning vara kvar i mixern medan du förbereder vattnet/agaragarn. 
4. Värm vattnet tillsammans agar agar i en kastrull, koka upp och låt koka i 1 minut. Häll sedan i vätskan i mixern och mixa ihop den med grundmixen. Här får du eventuellt stänga av mixern och hjälpa till att röra runt någon gång med en sked för att det skall gå att mixa ordentligt. Det gäller även att vara ganska snabb här så att inte blandningen stelnar innan du hinner hälla i den i stor form eller i flera små. Sätt in i kyl eller frysen några timmar för att kallna av och stelna. 
5. Stjälp upp osten på ett fat. Redo att avnjutas, i bitar eller hyvlad på en bit gott bröd eller kex. 

Tips!

Om du önskar ett gott bredbart påläggsalternativ kan du låta bli att tillsätta Agaragar och det sista vattnet. Häll bara upp ostkrämen i en passande burk och ställ i kylen. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.