0

Cashew & Äppelspread
Cashew- och äppelspread
En läcker variant på pesto - utan olja men med nyttiga cashewnötter, torkade äpplen, ramslök och basilka i en smakrik kombo som överraskar smaklökarna. 

Du behöver:
2 dl cashewnötter
1 rejält knippe färsk ramslök 
1 knippe basilika 
2 dl torkade äpplen, hackade
1 dl vatten
2 msk näringsjäst
2 msk citronjuice
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk vetegräspulver
1 nypa himalayasalt
1 nypa svartpeppar, mald

Gör såhär:
1. Blötlägg nötterna över natten. Häll av blötläggningsvattnet. Mixa med lite vatten i en kraftfull mixer eller blender. Antingen helt slät eller lite grövre efter eget tycke.
2. Lägg i ramslök och basilika. Mixa lite till. 
3. Avsluta med att mixa i övriga ingredienser. Smaka innan servering. Förvaras upp till en vecka i kylen.

Tips:
För nötigare smak kan du rosta nötterna några minuter i ugnen innan du mixar dem. Du kan även spä ut din spread med lite mer vatten eller varför inte en god kallpressad olja för en mer pestoliknande konsistens. 

Har du inte tillgång till färsk ramslök eller basilika kan du använda färsk persilja och boosta smaken med våra torkade ekologiska örtkryddor 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.