0

LIMEKAKOR PÅ CHIA OCH CASHEW

Du behöver:

1 msk krossade linfrö + 2 msk vatten 
50 g kokosolja
125 g cashewsmör
1 msk limejuice
2 tsk finrivet limeskal
½ tsk vaniljpulver
50 g havregryn 
50 g cashewnötter naturella 
25 g kokosflingor
90 g kokossocker
2 msk chiafrö + 4 msk vatten 
1 msk bakpulver
1 msk kakaopulver
1 nypa salt


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 170 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper eller silikonmatta. 
2. Blanda linfröna med vatten i en liten skål/glas, ställ in i kylskåpet och låt svälla. Gör likadant med chiafröna. Det går bra att använda sig av enbart chiafrö eller linfrö. 
3. Smält kokosoljan och cashewnötssmöret i en kastrull. Tillsätt juicen och limeskalet. Glöm inte att tvätta av limen innan du river skalet. 
4. Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl, gör likadant med havregrynen. 
Blanda de torra ingredienserna i en större bunke med en sked. 
Ta ut linfrön/chiafrömixen ur kylen och häll i kastrullen med kokosoljan och cashewnötssmöret. Vispa runt det hela ordentligt. 
5. Blanda sedan vätskan med de torra ingredienserna genom att först göra en liten grop i mjölet och hälla i vätskan. En större träsked funkar bra här, rör ihop degen till en jämn kakdeg. 
6. Forma till små runda bollar som du trycker till lite försiktigt med en gaffel. (Om du sätter in kakdegen en stund i kylen kan det bli lite lättare att sedan rulla ut dem till fina bollar.) Tänk på att kakorna kommer att flyta ut en del i ugnen så placera ut dem med ett hyfsat mellanrum på bakplåten.            7. Gräddas 12 minuter eller tills de har blivit gyllenbruna. 
8. Låt de svalna av något och lägg kakorna på ett galler. Förvara svalt och torrt i en burk. 
9. Avnjut de goda kakorna med ett glas kall mandelmjölk eller kopp kaffe/te.



INKÖPSLISTA 
Vaniljpulver

Havregryn 
Cashewnötter (raw)   
Kokosflingor
Kokossocker
Chiafrön
Bakpulver
Himalayasalt
Kokosolja
Cashewnötssmör 
Linfrön
Kakaopulver

 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.