0

Raw Chokladbark med Frukt & Nötter

Visste du att kakaoträdet egentligen heter Theobroma cacao och att det döptes av Carl von Linné? Namnet betyder faktiskt “gudarnas föda”, vilket är förståeligt då kakao är så gott!

Ekologisk raw kakao är den mest näringsrika kakaon som finns där alla näringsämnen är bevarade i råvaran. Det är alltså stor skillnad på att baka med raw ingredienser - sett till både smaken och näringsinnehållet.

Chokladbark tar 5 minuter att göra och är så gott! Gör med lite olika toppings för att pricka in hela familjens favoriter! 

Ingredienser: 
1-1,5 msk honung/yaconsirap eller ca. 15g lucumapulver 
1 krm eko himalayasalt

Goda Toppings: 
Himalaya Salt
Matchapulver 
Kokoschips
Frystorkade hallon

Gör såhär: 
1. Hacka kakaomassa och kakaosmör/kokosolja fint, smält försiktigt i vattenbad eller ettan på spisen räcker. Tillsätt sedan sötning och kakopulver. 

2. Förbered en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna på bakplåtspappret så att chokladen inte rinner ut och blir för tunn. Fungerar också utmärkt att göra i en mindre form.
3. Häll ut chokladen på bakplåtspapper.
4. Toppa genast med frön, nötter, flingsalt & torkad frukt. 
5. Ställ i kyl eller frys en liten stund tills chokladen stelnar och plocka fram strax före servering. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.