0



Läckra chokladbars med nöt- och kokostopping

Smakrik dadel- och havrebar toppad med mörk choklad, nötter och andra godsaker. Perfekt till finfikat eller när helst godissuget slår till och du längtar efter något som är både gott och nyttigt!

Du behöver:
10-15 bars
500 g hackade dadlar
½ dl starkt kaffe eller vatten
200 g mandel
1 dl glutenfria havregryn
1-2 msk kokosolja eller kokosnötsmör
½ dl raw kakaopulver

Topping:
200 g chokladknappar, 1 msk kokosolja, 1-2 dl blandade nötter som pistage, hasselnötter, cashew och valnötter samt kokosflakes.

Gör såhär:
1. Lägg hackade dadlar i blöt en liten stund i kaffet eller annan valfri vätska. Det gör det lättare att mixa dem sedan.
2. Lägga alla ingredienser - inklusive vätskan från dadlarna i en kraftigt mixer eller matberedare.
3. Mixa till en lagom grov massa - som ska hänga ihop men ändå bjuda på lite tuggmotstånd. Man kan också hacka lite nötter separat och blanda i efteråt.
4. Bred ut massan i en passande form, som du klätt med bakplåtspapper eller plastfilm. Ställ in i frysen en timme eller tills det stelnar tillräckligt för att skära snygga rektangulära portionsbitar.
5. Smällt mörk chokladen i vattenbad eller mikro. Rör i kokosoljan. Doppa bitarna och lägg med sidan uppåt på bakplåtspapper. Ställ in i frysen eller kylen. Dessa godbitar smakar bäst kylda.


Tips!
Lite enklare variant av dessa maffiga chokladbars gör du enkelt. Forma små runda bollar. Rulla dem i riven kokosnöt eller finhackade nötter. Vill du få med den härliga chokladsmaken kan du istället hacka chokladknapparna och blanda i massan. Du kan så klart skippa chokladen helt i bollarna. Lycka till med godsakerna!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.