0

Välkommen till chokladhimlen! Den här drömmen är helt vegansk och botten gör du enkelt på pekannötter, mandel, kokosolja & kakao. Fyllningen består av våra populära medjool dadlar som ger en söt och fyllig smak till alla dina bakverk. Toppa med chokladglasyr och färska jordgubbar!

Ingredienser:

Botten:

Fyllning:

Glasyr:

Dekoration:

  • Färska jordgubbar
 
Gör så här:
  1. Botten: kör alla torrvaror i en matbredare (du väljar själv om du vill ha en slätt eller grov botten).
  2. Blanda i kokosolja och kakaosmör. Värm eventuellt upp och blanda med nötmjölet.
  3. Sprid ut i en smörad bakform, med kokosolja (ju större form, desto tunnare botten).
  4. Ställ formen i kylen en stund.
  5. Fyllning: bland alla ingredienser i en matbredare. Tillsätt ev. extra vatten eller kokosolja.
  6. När fyllningen är slät fördelas den ovanpå botten med en degskrapa och sätt i kylen eller frysen.
  7. Glasyren: blanda alla ingredienser. Bred ut glasyren över botten och ställ  i kylskåpet eller i frysen.

Tips: Servera med valfri glass!
 

Kakaopulver (100% premium rå) från ekologisk odling i Peru. Full av antioxidanter, mer än 25 000!!! Perfekt att ha i smoothies, desserter, råa bakverk och mycket mer. Rå kakao har en naturligt uppiggande effekt och innehåller rikligt med magnesium, järn, krom, mangan, zink och koppar.

Blanda en läcker chokladdryck! Tillsätt pulvret i kall eller varm mjölk, sockra om så önskas, och blanda i en mixer. Strö en nypa kakaopulver på ytan av drycken som garnering.

 

Ingredienser: Ekologiskt råtorkat kakaopulver (100%) ifrån Criollo bönor. Helt fri från tillsatser.

Ursprungsland: Peru.

Förvaring: Förvaras torrt och svalt.

Näringsvärde per 100 g:
Energi: 1607kJ/384 kcal,
Fett: 12,21 g,
- varav mättat fett: 7,79 g,
Kolhydrat: 32,82 g,
- varav sockerarter: 0,36 g,
Fiber: 21,07 g,
Protein: 25,21 g,
Salt: 0,78 g.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.