0

Din sista dag i din 7-dagars detoxdiet - ja! Hur bra skulle det vara att fortsätta att äta hälsosam rå mat och eller veganskt fortlöpande? Ta del av våra andra Recept här på bloggen som vi presenterar under Veganuari.

När du vaknar dricker du ett stort glas filtrerat vatten med citronsaft.  Om möjligt, träna lite, dvs. gå, jogga, cykla och avsluta med några mjuka stretchövningar.

Drick filtrerat vatten hela dagen när du är törstig och se till att du druckit minst 3 liter vid slutet av dagen. Du kan också dricka örtteer, dvs. pepparmynta, kamomill, detox te.

Frukost - Detox Green Smoothie + frukt eller grönsaker efter eget val och ett litet antal nötter / frön

Morgonmellanmål - handfull paranötter

Lunch - Thai Coleslaw - strö hampafrön på salladen

Eftermiddagsmat - 1 äpple, liten handfull nötter

Middag - mjuka mini Falafels med groddar och sallad. Ät inte efter 19.30. Om du behöver dricka kan du ha en kopp kamomillte.

Grattis ... du har slutfört din 7-dagars avgiftning, och jag är säker på att du känner att du har mer energi, kan tänka lite tydligare och nu har motivationen att bli mer medveten om de livsmedel du tillåter att komma in i din kropp. BRA GJORT!

Om du fortsätter att äta en balanserad rå diet, kommer du att ge din kropp den bästa möjligheten att automatiskt avgifta sig varje dag, så att du har den bästa chansen att leva ett långt hälsosamt liv, full av vitalitet och klarhet.

Grön detox-smoothie

1 tsk Green Meadow Mix
2 apelsiner
½ ananas
12 dl spenat
2 frysta bananer
2-3 dadlar urkärnade

0,5 dl myntablad

1-2 koppar vatten

Recept:
Kombinera alla ingredienser i en mixer och blanda tills smoothien är jämn.

Mjuka Mini Falafels
3,5 dl valnötter, blötläggda över natten
2 vitlöksklyftor, hackade
0.8 dl av varje färsk persilja, koriander
1 ¼ tsk spiskumminpulver
½ tsk torkad oregano
2 msk olivolja
½ tsk malen svartpeppar
2 msk vatten efter behov
Hampafrön

Recept:
Kombinera det gröna, olja, vatten, vitlök och kryddor i en matberedare och bearbeta tills en pasta / vätska bildas och skrapa ner sidorna efter behov.
När vätskan har bildats, tillsätt de blöta valnötter/ häll av vattnet först) och bearbeta tills en deg bildas. Var försiktig med vattnet så inte smeten blir för lös.

Skopa ut och rulla till bollar och rulla i hampfrön. Servera med en färsk sallad och groddar, gurka, paprika, tomater och tahinisås.
Eller om du föredrar torkade falafels placera dem i en torkugn under natten. Det yttre skiktet ska vara fast och nästan krispigt, insidan ska vara mjukt men torkat.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.