0

CHOKLADDOPPADE DADLAR MED MARSIPAN & NÖTTER
Servera dessa otroligt enkla men väldigt goda chokladdoppade dadlar! De smälter i munnen, och är dessutom väldigt nyttiga!

INGREDIENSER:

15-20 Dadlar Medjool eller urkärnade dadlar
Marsipan eller egengjord *Raw Marsipan
75 g Kakaomassa   
valfri mängd hackade nötter till topping 

*Raw Marsipan:
750g ekologisk mandel eller mandelmjöl
1 dl valfri sötning exempelvis agave eller SÖTIN
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja

GÖR SÅHÄR: 
1. Dela dina dadlar på längden och ta  eventuellt bort kärnan - om du inte köper urkärnade. Vi tipsar gärna om våra Medjooldadlar som är otroligt saftiga och sega.
2. Tryck in marsipan i dadlarna. 
4. Smält kakaomassan i vattenbad eller i mikro.
5. Doppa dadlarna i den smälta chokladen.
6. Toppa med nötter som mandlar, hasselnötter, valnötter eller jordnötter!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.