0

GLUTENFRIA DURRAFRALLOR 
Durramjöl är en naturligt glutenfri råvara som vi älskar att använda till våra bröd. Ursprungligen kommer den från Afrika men vårt durra odlas i Italien. Durran mals i en helt glutenfri kvarn och testas till slut i laboratorium för att säkerställa att den är glutenfri. Det är stenmalda fullkorn vilket gör att att den är mineral-, och fiberrik.

Durramjöl har bra bakegenskaper i jästa degar och ger en fin fullkornssmak. Det passar bra i kakor och ljusa bakverk, inte minst tillsammans med choklad. Durramjöl smakar lite som råg-, dinkel- eller kornmjöl. 

Ingredienser:
3 dl durramjöl
2 dl rismjöl 
2 msk nyponpulver 
½ dl psyllium husk 

2 tsk salt 
1 ½ dl pumpafrön 
1 dl linfrön 
1 dl sesamfrön 
1 dl solrosfrön
1 dl melass
50 g torrjäst motsvarande 
6 dl fingervarmt vatten 
1 nypa himalayasalt

Gör såhär: 
1. Blanda alla torra ingredienserna i en stor skål.
2. Blanda vatten och melass i en bunke. Häll i de torra ingredienserna och blanda ordentligt. 
3. Låt vila cirka 10 minuter.
4. Sätt på ugnen på 250 grader.
5. Dela upp degen i 18 bitar och forma till runda bollar. Degen är ganska kletig (vilket den skall vara) så använd gärna en träsked.
6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper på och strö över lite mjöl.
7. Ställ åt sidan och jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
8. Ställ en tom plåt nederst i ugnen. Sätt in bröden i mitten av ugnen och häll några matskedar vatten på den varma plåten längst ner. Sänk till 200 grader och grädda sedan i 30-40 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.