0



GLUTENFRITT & VEGANSKT FRÖKNÄCKE

Det här glutenfria fröknäcket är gjort på Psyllium Husk, Linfrön, Sesamfrön & Kokosmjöl bland annat. Hos oss på rawfoodshop kan du köpa ingredienserna till riktigt bra pris. Passar bra tillsammans med alla dina favoritpålägg!

Du behöver:

1 dl Solroskärnor
½ dl Sesamfrön svarta
1 dl Pumpakärnor EKO
½ dl Linfrön Bruna 
3 msk Psyllium Husk 
½ dl Kokosmjöl 
½ dl Kokosolja
2 ½ - 3 dl kokande vatten
1 tsk Himalaya Salt Finmalt 
kanelIngefära pulver eller annan valfri krydda 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke, se till så att inga eventuella klumpar från mjölet blir kvar.
2. Värm upp kokosoljan så den blir helt flytande och tillsätt den sedan tillsammans med vattnet till den torra blandningen och blanda det hela till en smidig men fast mix.
3. Häll upp på ett bakplåtspapper eller liknande och lägg ett ovanpå så slipper du bli så kladdig. Kavla sedan ut det hela till önskad tjocklek jämt över hela plåten. Strax innan gräddning kan du själv tillsätta lite valfri smaksättning eller ytterligare textur med till exempel lite svartsalt eller dina favoritfröer/nötter. 
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter. Var bara försiktig så de inte bränns vid gräddningen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.