0

GLUTENFRITT FRÖKNÄCKE

Passa på att göra dubbel sats. Knäckebrödet håller länge och har ofta en tendens till att gå åt väldigt fort... 

Du behöver:

1 dl solroskärnor
½ dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl hela linfrön
3 msk psylliumhusk 
½ dl kokosmjöl eller majsmöl 
½ dl kokosolja
2 ½ - 3 dl kokande vatten
1 tsk salt
kanel, ingefära eller annan valfri krydda 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke, se till så att inga eventuella klumpar från mjölet blir kvar.
2. Värm upp kokosoljan så den blir helt flytande och tillsätt den sedan tillsammans med vattnet till den torra blandningen och blanda det hela till en smidig men fast mix.
3. Häll upp på ett bakplåtspapper eller liknande och lägg ett ovanpå så slipper du bli så kladdig. Kavla sedan ut det hela till önskad tjocklek jämt över hela plåten. Strax innan gräddning kan du själv tillsätta lite valfri smaksättning eller ytterligare textur med till exempel lite svartsalt eller dina favoritfröer/nötter. 
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter. Var bara försiktig så de inte bränns vid gräddningen. 


INKÖPSLISTA RAWFOOD 

Solroskärnor EKO 500g 
Sesamfrön svarta EKO 100g
Pumpakärnor EKO 300g 
Linfrön Bruna EKO 500g 
Psyllium Husk EKO 100g 
Kokosmjöl EKO 500g 
Kokosolja Virgin EKO 300ml 
Himalaya Salt Finmalt 500g 
Kanelpulver Kassia eller Ceylon EKO 100g
Ingefära pulver EKO 100g


Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.