0

Fröknäcke (gluten- och laktosfritt)
1 plåt men kan med fördelas dubblas en ett två ggr då de håller sig bra.
Dessutom har knäckebrödet ofta en tendens till att gå åt väldigt fort... 

INKÖPSLISTA RAWFOOD 


Ingredienser: 

  • 1 dl solroskärnor

  • 0,5 dl sesamfrön

  • 1 dl pumpakärnor

  • 0,5 dl hela linfrön

  • 3 msk psyllium husk 

  • 1,5 dl kokosmjöl (majsmöl funkar också utmärkt)

  • 0,5 dl kokos olja

  • 2,5-3 dl kokande vatten

  • 1 tsk salt

  • Kanel/Ingefära eller valfri krydda 

Gör såhär:

Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke, se till så att inga eventuella klumpar från mjölet blir kvar. Värm upp kokosoljan så den blir helt flytande och tillsätt den sedan tillsammans med vattnet till den torra blandningen och blanda det hela till en smidig men fast mix. Häll upp på ett bakplåtspapper eller liknande och lägg ett ovanpå så slipper du bli så kladdig. Kavla sedan ut det hela till önskad tjocklek jämt över hela plåten. Strax innan gräddning kan du själv tillsätta lite valfri smaksättning eller ytterligare textur med till exempel lite svartsalt eller dina favoritfröer/nötter. Var bara försiktig så de inte bränns vid gräddningen. 

Grädda i nedre delen av ugnen på 150 C i ca 50-60 minuter. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.