0

<

Ingredienser: 

  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk honung för eller vegansk sötning som agave sirap 
  • 2 dl durramjöl
  • 4 dl rismjöl
  • 3 dl potatismjöl
  • 2 tsk xantangummi
  • 1 tsk salt
  • rosmarin till topping

Gör så här: 

1. Smula ner jäst i en bunke eller skål.
2. Rör sedan ut jästen med ljummet vatten, olivolja och honung/agave. 
3. Blanda dina torra ingredienser och rör sedan ner dem i degvätskan. 
4. Kör degen i ca. 5 minuter på hög hastighet i maskin, eller med elvispens degkrokar.
Degen ska vara lös och kladdig när den är klar. 

5. Starta timer och bred ut degen med en slickepott på en oljad plåt med bakplåtspapper. 
6. Tryck några hål i degen, pensla med olivolja och strö över flingsalt. Tryck ev ner svarta oliver och lägg på rosmarin.
8. Låt jäsa ca 2 ½ timma.

9. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter på 250°C, tills den får fin färg.
10. Låt svalna ca 10 minuter innan brödet skärs upp! 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.