0

Ingredienser: 

Blöta Ingredienser:

  • 2 1/4 tsk. torrjäst
  • 2,5dl. varm växtbaserad mjölk 
  • 2,5dl. varmt vatten
  • 5 msk. malda vita chiafrön
  • 3 msk. vegetabilisk oil
  • 2 tsk. äppelcidervinäger eller citronjuice 

Torra ingredienser: 

  • 2,5dl. havremjöl
  • 2,5dl. hirsmjöl
  • 1dl. arrowroot pulver
  • 1,5dl. tapioca stärkelse
  • 0,5dl. bovetemjöl
  • 1 tsk. bakpulver
  • 1/2 tsk. bikarbonat
  • 1/2 tsk. himalaya salt

Gör såhär: 

  1. Ta fram en mediumstor skål och blanda den varma mjölken med jästen. Låt vila i 10 min. 
     
  2. Tillsätt vatten, olja, vinäger och chiafrön i jästmixen och vispa tills ingredienserna hänger samman. Låt vila i 2 minuter så att chiafröna expanderar. 

  3. Ta fram en stor skål och vispa ihop de torra ingredienserna. Häll ihop de blöta ingredienserna med de torra och rör om med en träslev till de hänger samman. Häll smeten i en brödform och se till att du inte får några hål i smeten. Låt sedan jäsa i 30-45 minuter i en varm torr del av köket. När den expanderat till dubbla storleken är den klar att bakas. 
     
  4. Baka i mitten av ugnen på 190* C i ca 60 minuter. Låt svalna innan du tar bort brödformen! 

  

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.