2

Ingredienser:

2 dl Skalade hampafrön

10 dl vatten
1 krm kardemumma
4 st dadlar medjoo
(beroende på hur söt du vill ha mjölken) 


Tips! 
Det går lika bra att använda oskalade hampafrön vilka då ska blötläggas 24 timmar innan de mixas med resterande ingredienser!

Gör såhär: 

Mixa hampafrön, kardemumma, dadlar och ungefär hälften av vattnet i en mixer.

Tillsätt resten av vattnet och mixa lite till. För mer gräddigt resultat använd mindre vatten!

När du är klar kan du antingen använda mjölken som den är eller sila den genom en finmaskig nätpåse.

Förvara mjölken i en glasflaska i kylen så håller den 3-5 dagar!  

Kommentarer

Recension av Cecilia

posted on 20 Nov 2019
Hej! Undrar bara om hampafrö skalet är hårt el om det går att äta hela frön m skalet efter bltläggning. El om de behöver mixas först. Hälsningar Cecilia

Recension av Maria

posted on 04 Feb 2020
Jag tyckte att hampa fröna ändå var hårda efter blötläggning. De funkade för att göra mjölk på men att äta de så är inte så gott. Då är de skakade bättre eftersom de kan man strö över en sallad eller ha i scones etc.

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.