0

Saftig pulled jackfruitburgare

Vem behöver kött när det finns jackfruit? Allsidig och busenkel att laga till. Perfekt till sommarens burgare, picknickwrap eller snabba fajitor. Men självklart supergott, saftigt och matigt året om!

2-4 burgare*

Du behöver:

1 burk Amaizin jackfruit
2 msk Coconut Secret cononut aminos
1 msk citronjuice
1 ½ msk yaconsirap
1 msk spiskumminpulver
3 msk raw ketchup
3 msk raw bbq-sås

Gör såhär:

1. Lägg den avrunna jackfruiten i en skål. Dela fruktköttet med en gaffel.

2. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll över jackfruiten. Blanda väl och sätt in i kylen i 15 minuter. 

3. Stek sedan den marinerade jackfruiten på medelvärme i cirka tio minuter eller tills den känns färdig. 

4. Forma 2-4 burgare och servera genast med passande tillbehör. 

Serveras med:
Ugnsbakade morötter eller färsk majskolv och tillbehör som bröd, sallad, tomat, hemlagad raw cashewmajonnäs, raw BBQ-sås och kanske även raw ketchup. Eller varför inte guacamole, picklad rödlök och saltgurka? 


Tips!

BBQ-sås och ketchup kan du köpa färdigt men det blir så mycket godare om du gör själv enligt våra recept på raw BBQ-sås och ketchup
För lite mer vuxen smak kan du krydda jackfruiten med extra chipotle och färsk koriander. 




* 1 burk Amaizin Jackfruit EKO 400 g innehåller 60 procent fruktkött -  det blir lagom för två maffiga vuxenburgare eller fyra mindre barnvänliga miniburgare.



Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.