0

Ekologisk kallpressad Jojobaolja innehåller till större del den enkelomättade fettsyran gadoljesyra som finns i hudens fettvävnad. Det innebär att oljan verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion. Jojobaolja passar därför till alla hudtyper, även fet , oren och acnebenägen hud.

Oljan kan användas till olika typer av hudvårdspodukter bla ansiktsolja, kroppsolja, rengöring, emulsion, kräm, schampo, tvål mm.

Oljan kan användas ren eller blanda med andra ingredienser.

Torhetsgrad*: 8
**Torrhetsgrad är en skala från 0-10 som indikerar hur fet/torr oljan är. 0 är fetast och 10 är torrast.

Absortion: Låg

Färg: Gul

Doft: Svagt nötig

INCI/Ingedienser: Jojobaolja* Simmondsia chinensis oil

* ekologisk odling

Urspungsland: Argentina

Fettsyrepofil:Palmitinsyra (mättad) ca 1%
Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 10%
Omega 9 Gadoljesyra (enkelomättad) ca 75%
Erukasyra (enkelomättad) ca 14%

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.