0


Ingredienser:


½ dl mungbönor
drygt 2 dl vatten
½ dl basmatiris
½ tsk salt
½ tsk mald ingefära
2 krm senapsfrön
2 tsk ghee, knappt
1 tsk gurkmeja
1 krm hing med bockhornsklöver
1 krm kanel
1 krm mald koriander
½ tsk fänkålsfrön
1 krm mald kardemumma
½ tsk spiskummin


Gör såhär: 

1. Blötlägg mungbönorna i minst 4-5 timmar. Koka upp dem. Häll av vattnet och skummet efter första uppkokningen och skölj. Koka upp bönorna igen. Tillsätt saltet och låt sjuda i ca 20 minuter. Basmatiriset sköljs och kokas i en separat kastrull.

2. Fräs kryddorna lätt i ghee och häll ner kryddblandningen i mungbönorna, låt det koka tillsammans. Blanda i valfria hackade grönsaker och låt koka till dina grönsaker är klara.

3. När allt kokat klart och du lagt upp på din tallrik, droppa gärna färskpressad citron över rätten, vilket förhöjer smaken ytterligare. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.