0

CITRON- OCH LAVENDELMUFFINS MED BLÅ SPIRULINA
Baka enkelt med Rawfoodshops egna bakmixer från Bagerina med alltifrån pajskal och bullar till mjuka kakor. Här använder du vår läckra bakmix Lemon Sponge Cake för att göra veganska minimuffins smak av citron och lavendel och utan vanliga ägg!

Du behöver:

½ påse Lemon Sponge Cake
50 g vegetabiliskt matfett eller kokosolja
2-3 msk kokos- eller sojagrädde
2 chiaägg*
1 tsk rivet citronskal
½ tsk vaniljpulver
1 nypa gurkmeja eller saffran 
1 nypa blå spirulina
1-3 tsk torkad lavendel

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält fettet och låt det svalna något. Gör i ordning 2 chiaägg genom att blanda 2 msk chiafrö och 6 msk vatten och låt svälla en stund. 
2. Rör ihop fettet, kokos- eller sojagrädden med chiaäggen. Tillsätt vaniljpulver och citronskal. Vispa till en jämn smet. 
3. Tillsätt halva bakmixen inklusive hälften av sötningen som ingår i förpackningen. Blanda väl och dela upp smeten i två  delar. Rör i gurkmejan i ena delen och blå spirulina och lavendel i den andra. 
4. Dessa godbitar passar sig bäst att baka av i mindre muffinsformar som du penslar med kokosolja först. Klicka i smeten växelvis för att få till marmoringen. 
5. Smula över lavendel och grädda i mitten av ugnen 20 minuter eller tills muffinsen är klara. Tänk på att muffinsen kan kännas ganska fuktiga precis innan du tar ut dem från ugnen. De “stelnar” till något mer när de svalnat. 

Tips! Så här gör du gör egna chiaägg. Blanda 1 msk chiafrö med 3 msk vatten - de motsvarar ett vanligt ägg. Med chiaägg kan bakverken bli lite mer porösa än med vanliga ägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.