0


VEGANOST PÅ MACADAMIANÖTTER
Läcker smaksatt veganost som passar såväl till ostbrickan som tillbehör i en god matig sallad!


Du behöver:
Steg 1: 
4 dl macadamianötter
2 dl vatten 
2 kapslar probiotika 

Steg 2:
2 msk citronjuice
2 msk näringsjäst
1 tsk vitlökspulver, valfritt
2 tsk lökpulver, valfritt
½ tsk himalayasalt

Gör såhär:
1. Blötlägg macadamianötterna i kylen över natten. Skölj nötterna och mixa dem till en slät massa med vattnet och probiotikan. 
2. Sila genom en saftsil/nötmjölkspåse. Lägg under lite press i 24-30 timmar på ett varmt ställe för att probiotikan skall verka och vätskan skall rinna av. 
3. Den avrunna vätskan blir en god nötmjölk, sätt in i kylen och avnjut som kall dryck. 

1. Ta ur nötmassan ur silen och lägg den i en skål. Blanda i de övriga ingredienser - citronjuice, näringsjäst, salt samt om du önskar vitlökspulver och lökpulver.
2. Pressa i nötmassan i rund form med avtagbar botten och ta försiktigt loss från kanterna. 
3. Fukta kanterna lite med vatten och rulla i valfri krydda/smaksättning som rosépeppar, svarta sesamfrö, hackad pistage eller pinjenötter och torkad ramslök eller örtsalt.
4. Testa gärna att göra en blåmögelost på blå spirulina. Blanda lite pulver i en mindre mängd ostmassa och arbeta in lite av den färgade massan i resten.
5. Osten håller fint i kylen några dagar men går även att frysa. 


Tips!
Dela gärna foto på dina ostar eller övriga rawfoodrecept på Instagram och tagga oss i inlägget.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.