0

 

Mango Hot Sauce á la Kent
Gör din egen hot sauce med vår fina ekologiska torkade kentmango. Fantastiskt god till grillat men också till bönrätter och indiskt!

 

Gör så här:
1. Lägg 100 g torkad Mango-Kent i vatten så det täcker. Låt dra i blöt fyra timmar eller mer. Över natten går också bra.

2. Häll av vattnet men spar det - det är supergott till smoothies eller som smakförstärkare i fruktsallader och andra efterrätter.
3. Mixa den avrunna mangon till en slät smet. Blanda i någon tesked gurkmeja, ingefära, paprikapulver, chiliflakes, äppelcidervinäger, yaconsirap eller honung och vitlökspulver. Smaka av med salt och peppar.
4. Prova dig fram när det gäller mängderna. Börja med halv tesked av varje och lägg till efter dina egna smaklökar. För ännu mer intensiv färg kan du tillsätta gurkmeja. Sötningen kan du hoppas över.

 

Tips!
Mango är en exotisk och söt frukt som är mycket näringsrik. Den är både Pakistans och Indiens nationalfrukt och används flitigt i drycker och matlagning, till exempel i chutney och i efterrätten aamras som består av mosad mango, grädde och kardemumma och vanilj. Brukar dekoreras med stjärnanis. Supergott även i glass och sorbet. Testa gärna detta enkla mangoparfait-recept med smak av kokosnöt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.