0

LASSI PÅ MANDLAR, MANGO & KOKOS 
Det går även bra att smaksätta den ytterligare, kanske du är sugen på en rawfood-Pina Colada med kokosgrädde, ananasjuice eller annat färgstarkt fruktpulver än mango!

Ingredienser:
(Mängderna är en smaksak, så prova dig fram.)
3 dl skalade mandlar
8 dl vatten
1 färsk mango
1 msk mangopulver
1 msk yaconsirap
½ dl kokosflingor
2 msk citronjuice
½ dl soyghurt eller ½  banan 
1-2 tsk gurkmeja

(Någon tesked gurkmeja gör din dryck både lite nyttigare och färgstarkare)

Gör såhär:

1. Tvätta mandlarna ordentligt och lägg i en skål. Täck med kallt vatten och låt stå i 18-24 timmar. 

2. Sila av vattnet och häll mandlarna i en kraftfull mixer. Tillsätt ca 8 dl vatten och mixa på hög hastighet i 2 minuter.

3. Använd mjölkpåse/saftsil för att sila av mjölken. Sila hälften och spara lite som du sen tillsätter den silade mandelmjölken för krämigare konsistens. 

4. Tillsätt en tärnad mango till mandelmjölken och söta eventuellt med lite yaconsirap. Nötterna är naturligt söta så det behövs inte mycket tillsatt sötma, prova dig fram. 

5. Häll i lite kokos, citronjuice, ½ dl soyghurt eller banan och till sist mangopulvret. 

6. Mixa allt någon minut, smaka av. 

5. Serveras väl kyld med isbitar. Toppa med en passionsfrukt, citronmeliss och lite mangopulver. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.