0

Marinerade gul- och polkabetor

Dessa härligt färgglada betor i gult och vit-rosa gör en perfekt bas till en fräsch vårsallad. Råhyvlade och marinerade, ungsbakade eller inlagda. Här bjuder vi på några förslag på marinad till betorna eller övriga primörer som sedan kan toppas med solrosfrön/pumpakärnor eller rostade hasselnötter.

Ingredienser
1 dl olivolja
4 msk kokosvinäger
3 msk honung
himalaya salt

Förslag på smaksättning:
Polkabetor: chilimynta, chili & paprika,
gulbetor: honung & vitlök, fänkål & anis
rödbetor: kanel & anis, chili & cayenne
morötter: curry & gurkmeja, ingefära & cayenne

Gör såhär:
Antingen kan du råhyvla betorna/primörerna på en mandolin eller med en potatisskalare. De kan även blancheras lite mjuka eller rostas i ugnen om så önskas. Om du väljer att koka eller rosta betorna går det bra att hälla över marinaden när de fortfarande är ljumma, för då drar de till sig marinaden bättre.

När de råhyvlas kan du gärna lägga de tunt skivade betorna i kallt vatten med några isbitar i så håller de sig krispiga och fina till serveringen. Då kan du istället ringla marinaden precis innan serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.