0


RAW & VEGANSKT MARSIPANGODIS
En klassiker till adventsfikat och som efterätt i juletider. Här har du en helt raw och vegansk variant som smakar utsökt tillsammans med valnöten.

INGREDIENSER

Raw Marsipan:

750g ekologisk mandel eller mandelmjöl
1 dl valfri sötning exempelvis agave eller SÖTIN
3 msk vatten
en nypa salt
1 msk mandelolja

Färga din marsipan med:
1 tsk gurkmeja, 1 tsk spirulina eller 1 tsk hallonpulver  

Choklad:

250 g kakaosmör
150 g kakaopulver
0.5 dlAgave inulin

1. Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren eller använd mandelmjöl.
2.Tillsätt sötning, mandelolja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa.
3. Om du vill färga din marsipan så kan du dela degen i lika delar och lägg i skålar. Häll sedan i vardera pulver som du vill färga med.
4. Forma till fyrkanter och ställ i kylen
5. Smält kakaosmöret över ett vattenbad. Addera sedan kakaopulvret och häll i valfri sötning. Vi föreslår en sötning i pulverform.
6. Doppa nu mandelmassan i din choklad och lägg en valnöt på som dekoration, ställ sedan kallt så att chokladen stelnar. 

Tips: För din egna choklad, kan du läsa mer detaljer om hur du gör här

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.