0

Baka en härlig cheesecake som blir läckert grön med matcha. Du kan göra små som på bilden eller en stor som du sen kan dela i bitar.

Ingredienser:

Botten:
200 g Medjool dadlar
1,5 dl havregryn
1,2 dl mandel 
1 msk vatten om det behövs

Matcha fyllningen:
3,5 dl cashewnötter blötlagda över natten
1-2 msk matchapulver
4 msk citronjuice
3 msk virgin kokosolja
1,5 dl kokosgrädde
3 msl lönnsirap

Tillagning:

1. Kör ingredienserna till botten i en matberedare, tillsätt vatten om degen blir för torr.

2. Tryck ut botten i en stor form eller 8st små formar.

3. Häll alla ingredienserna till fyllningen i en mixer förutom blötläggningsbvattnet och mixa tills en jämn smet.

4. Fyll formen med fyllningen och ställ in i frysen ca 4 timmar.

5. Ta ut och dekorera med blåbär, matcha pulver och citronmeliss.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.