0

Värmande Ayurvediska Mungbönsplättar

En varm och lite matigare frukost passar speciellt Vata och Pita-personer som är lite hungrigare på morgonen än Kapha. Under Vataperioden kan alla med fördel äta mat som balanserar Vata. Dessa plättarna är underbart goda med bra konsistens utan att man behöver använda mjöl. Passar utmärkt för nötallergiker eller glutenintoleranta.

Ingredienser
1 dl skalade mungbönor
1 dl vatten 
1 tsk mald eko spiskummin
1/2 tsk mald eko ingefära
1/2 tsk mald eko koriander
1/2 tsk gurkmeja

Smaka av med lite salt
Använd kokosolja för veganskt recept eller ghee att steka i 
Toppa med bär, jordnötssmör eller ekologiskt lönnsirap 

Gör såhär: 
1. Blötlägg mungbönorna i vatten under natten eller enligt instruktion. Det går även bra att använda mungbönor som har fått grodda i två dygn.
2. Kör mungbönor och kryddor i en mixer och tillsätt vatten tills det blir en fin smet. 
3. Värm upp ghee eller kokosolja i en stekpanna. 
4. Häll lite smet, bred ut det så att det blir jämt. Stek ca. 30 sekunder till 1 minut på varje sida.
5. Klart att toppa med lite bär eller sirap! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.