0

Amerikansk studie om de positiva fördelarna med att äta mer nötter, baljväxter och fullkorn.
I en artikel i brittiska tidningen The Times gick det nyligen att läsa om en amerikans studie gjord på 37 000 personer med en genomsnittsålder på 50 år.

”Att ersätta en portion rött kött om dagen med nötter, bönor eller fullkorn kan kraftigt sänka risken för hjärtsjukdomar och cancer, antyder en ny forskning.
Genom att skära ner på rött kött och istället byta ut en mängd motsvarande 50 g rött kött för motsvarande antal kalorier från en växtkälla med proteinkällor var kopplad till så mycket som en 50 procents nedskärning sannolikheten för att man dör av hjärtsjukdomar. Chansen att dö av cancer var också nästan halverad. För den genomsnittliga personen kan de förändringar som följer av studien innebära att man ersätter cirka 50 g biff med ungefär 20 g paranötternötter eller 110 g brunt ris. (The times, 2020)”

The times, "Serving of nuts rather than meat coudl lower heart and cancer risk". 2020 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.