0

En lätt och läcker raw vegan taco med "nötfärs" gjord av valnötter, soltorkade tomater och kryddor!

Ingredienser:

6 peroner

1 1/2 dl soltorkade tomater ( ej inlagda i olja)

7 dl valnötter

4 st vitlöksklyftor riven

1/2 tsk himalaya salt

1 msk paprikapulver

1 msk spiskummin

1 tsk cayennepulver

1 msk morotspulver

1 tsk kokossirap

1 tsk chipotle

2 msk näringsjäst

Till garnering:

Avocado, Koriander, granatäppelkärnor

Tillagning:

1. Lägg tomaterna i blöt i varmt vatten ca 10 min.

2. Häll valnötterna i en matberedare och pulsera till ett grovt nöt hack/mjöl.

Häll upp i en skål.

3. Ta upp tomaterna ifrån vattnet men spara detta tills senare.

4. Häll tomaterna i matberedaren och tillsätt de övriga ingredienserna förutom vatten

och valnötterna.

5. Pulsera ihop allt till en smet.

6. Tillsätt lite av vattnet från tomaterna och blanda till en sås i matberedaren.

7. Smaka av och krydda mer om behövs.

8. Häll i de malda valnötterna och pulsera ngt varv med matberedaren så att allt blandas.

9. Lägg upp nötfärsen på tortilla bröd och dekorera. Vi har tidigare publicerat ett recept på Purple Corn tortilla bröd med en härligt lila/blå färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.