0



Asiatisk nudelsallad med sesamdressing
Underbart fräsch och krispig nudelsallad med våra populära fettuchini shiratakinudlar och en enkel sesamdressing med smak av koriander, ingefära och chili. Extra gott med jordnötter som topping.


Du behöver:
4 portioner
400 g fettucini shirataki (2 paket)
1 gurka
1 morot
1 bunt rädisor
100 g sockerärtor
3 salladslökar
1 kruka koriander
sesam- eller kokosolja, att steka i (vaflritt)
1 dl hackade jordnötter, till servering

Dressing
1 färsk lime, juicen eller citronjuice
3 msk sesamolja
2 msk neutral kallpressad olja
1 msk kokossocker
1 msk Coconut Secrets cocos aminoeller tamari
1 tsk vitlökspulver
1 msk ingefärapulver
1 tsk chiliflakes
1 msk sesamfrö

Gör såhär:
1. Börja med att vispa ihop dressingen. Strimla grönsakerna fint och ställ åt sidan.
2. Häll av vätskan från nudlarna och skölj dem ordentligt i kallt vatten. Lägg nudlarna en skål som tål värme. Häll på nykokt vatten och låt dra några minuter. Lägg i durkslag och låt rinna av. 
3. Stek nudlarna hastigt i en het panna med kokosolja eller sesamolja. Detta moment är valfritt. Du kan äta nudlarna som de är efter att ha sköljt av dem ordentligt.
4. Häll dressingen över nudlarna och vänd i grönsakerna tillsammans den hackade koriandern.
5. Lägg upp på ett stort fat eller portionstallrikar. Toppa med hackade jordnötter och servera direkt!


Tips!
Våra shiratakinudlar kommer från Kina och är vita, tunna, genomskinliga, förkokta nudlar. De finns i tre storlekar - fettucini tunna nudlar och riskorn.
Shiratakinudlar består huvudsakligen av vatten och några procent konjakmjöl som är rik på kostfiber. Nudlarna har ett lågt kaloriinnehåll och mycket populära runt om i världen. Shirataki har varit känt för sina hälsofördelar i över 2000 år i både Kina och Japan. De är naturligt glutenfria och med neutral smak som passar såväl till asiatiska rätter som till det italienska köket.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.