0

CHOKLADGLACERAT PÅSKGODIS 

Vi har alla godsaker som behövs för en lyckad helg eller till att förgylla vardagen med. Varför inte göra egna chokladglacerade påskägg gjord på rawfoodbollar, garnerade med frystorkade hallon, bipollen och pistagenötter?
 

Du behöver:

Chokladägg

200 g mandel
15 urkärnade dadlar
4 msk kokosolja eller 4 msk MCT-olja
½ msk kanel
1 krm vaniljpulver
bipollen, frystorkade hallon & pistagenötter till topping

Smält choklad
ca 50 g kakaomassa
1 msk kokosolja

Figurer
Honungsmarsipan 
Fruktpulver eller gurkmeja för att färga marsipanen
 
Gör såhär:
1. Mixa mandlarna och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Mixa tills du får en deg.
2. Rulla degen till små ovala ägg som du sedan doppar i smält choklad och dekorerar med frukt och nötter! Förvara i frysen eller kylen.

Tips! Varför inte passa på att göra chokladdoppade nötter och torkad frukt om du får smält choklad över? Vill du inte göra det själv har vi såklart redan färdigdoppade nötter i vårt sortiment.

För den som kämner sig lite extra kreativ har vi även honungsmarsipan som går utmärkt att göra figurer med.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.