0

Det allra godaste med pepparkakor är ju att få äta av pepparkaksdegen! De här bollarna smakar just så gott som pepparkaksdeg men med lite snällare ingredienser för kroppen. Så även om du skulle äta upp alla själv slipper du förhoppningsvis att få ont i magen!

Pepparkaksdeg

1 dl cashewnötter
1½ dl glutenfria havregryn
1½ dl urkärnade dadlar
½ dl gojibär
2 msk kallpressad kokosolja
2 tsk pepparkakskryddor*
1 tsk rå kakaopulver
1 krm himalaya salt

*Hemmagjord pepparkakskrydda 
1 msk mald ingefära
1 msk mald ceylon kanel
0,5 msk mald/mortlad kardemumma
0,5 msk mald kryddnejlika


Gör såhär: 
1. Blötlägg gojibär och dadlar om de inte redan är mjuka, gärna åtminstone en halvtimme.
2. Lägg cashewnötter och havregryn i en mixerbehållare och mixa till ett mjöl.
3. Häll av blötläggningsvattnet och lägg frukten i mixern tillsammans med övriga ingredienser och mixa samman till en deg.
4. Rulla bollar av degen, är den väldigt fuktig kan man låta den stelna en stund i kylskåpet innan man rullar. 
5. Låt bollarna stå i kylen ett par timmar och rulla dem sedan eventuellt i lite kanel.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.