0

Ingredienser:

  • 1 dl torkade mungbönor (blir ca 3dl blötlagda)
  • ca 1l vatten kokande 
  • 1 dl mandel
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl havregryn glutenfria
  • 1 1/2 dl sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 tsk salt
  • 1 msk kummin
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 msk agavesirap
  • 3 msk olivolja


Gör Såhär: 

1. Börja med att blötlägga dina mungbönor. Lägg dem i blöt, slå på det varma vattnet (eller följ instruktion på påse) och låt stå i minst 8h. 
2. Blanda blötlagda mungbönor och torra ingredienser i en bunke. 
3. Rör ihop kallt vatten, agavesirap, och häll ned det i bunken tillsammans med övriga ingredienser. 
4. Tryck ut din deg i en brödform klädd i bakpålåtspapper. Låt sedan stå i ca. 3h. 
5. Sätt ugnen på 175°C och grädda brödet mitt i ugnen i ca. 70minuter. 
6. Låt brödet svalna och servera med pålägg eller bara precis som det är! Mums! 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.