0

Redo på bara 10 minuter kan du bjuda hela familjen på ett gott och nyttigt tillbehör! Den här salsan på rostade pumpakärnor utgör den perfekta dippen tillsammans med nachos, kex, eller varför inte som fyllning i tortillas? Så gott och samtidigt proppad med protein, fibrer, nyttiga fetter, omega-3 och mineraler så som järn, magnesium, zink. 

Ingredienser: 

4,5dl raw pumpakärnor
3 stora tomater, hackade 
4-5 vitlöksklyftor, skalade (eller vitlökspulver)
1 tsk cayennepeppar 
3 msk extra virgin olivolja
1dl färsk koriander (mald  koriander)
1 tsk salt

Gör såhär: 

1. Rosta dina pumpakärnor i en medelvarm panna ca 3-5 minuter. När de börjar dofta, häll över dem i en matberedare/mixer. 
2. Öka värmen till hög i pannan och häll i din olivolja, tomater, cayenne peppar och salt. 
3. Blanda och låt tomaterna koka i ungefär 3 minuter, eller tills de blir mjuka - häll sedan ner blandningen med pumpakärnorna i din mixer. 
4. Kör mixern tills du får en väl sammansatt mix med smooth konsistens. 
5. Redo att servera tillsammans med bröd, grönsaker eller som tillbehör! 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.