0

QUINOAGRÖT MED KARAMELISERADE KANELÄPPLEN OCH PUMPAFRÖN

Ett snabbt och gott alternativ till morgongröten eller mellanmålet. Gurkmejan ger inte bara en gyllene fin färg på gröten utan är även antiinflammatoriskt och boostar ditt immunförsvar. 

Inköpslista hos rawfoodshop:
Quinoa 

Gurkmeja
Ingefära  
Kanel
Himalayasalt
Kokossocker
Torkade äpplekuber
Kokosolja
Agavesirap
Pumpafrön

 

Ingredienser:
1  ¼ dl quinoa

2 dl osötad mandelmjölk
½ tsk gurkmeja
½ tsk ingefära  
½ tsk kanel
1 tsk kokosolja
1 nypa himalayasalt eller svart salt. 

Karamelliserade äpplen
½ tsk kokossocker

1 tsk kokosolja
1 msk matfett, valfritt
½ tsk kanel
1 nypa salt
lite agavesirap, valfritt
1 litet färskt äpple
½ dl torkat äpple 

pumpafrön, till toppingen

Gör så här:

  1. Lägg väl sköljd quinoa i en kastrull och häll i mandelmjölken. 
  2. Sjud sakta under omrörning och tillsätt kryddor och salt. 
  3. Låt quinoan försiktigt sjuda ihop med mjölken 10 minuter eller tills det mesta av mjölken har kokat bort. Sätt gröten åt sidan.
  4. Smält kokosoljan/övrigt alternativ i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser utom äpplena.
  5. Hacka det färska äpplet och lägg i pannan. Låt det hela karamelliseras på medeltemperatur under omrödning. Tillsätt sedan de grovt delade torkade äppelbitarna. 
  6. Värm gröten upp igen under omrörning och tillsätt eventuellt lite mer mjölk för önskad konsistens. 
  7. Severade med pumpafrön och karamelliserade äpplen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.