0

Quinoa är ett frö som ursprungligen härstammar från Sydamerika där det har odlats i mer än 7000 år. Vi har Qunioa i många olika former, hel i flera olika färger, som flakes, puffar, gröt och även som mjöl! Förutom dess fantastiska, lite nötaktiga smak, listar vi här några av Quinoas fördelar och bjuder sedan på ett veganskt och glutenfritt recept, Quinotti - en lite nyttigare version av den klassiska risotton! 

Quinoa: 
Högt protein- och fiberinnehåll 
Fettet i quinoa innehåller bra mängd Omega 3.
Rikt på Magensium & Järn
Naturligt fritt från gluten

Ingredienser: 
  • 1,5dl mixade hackade valfria svampar 
  • 1 msk olivolja
  • 1dl torr quinoa
  • 1dl kokosolja smaklös
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök (fint hackad) 
  • 2dl grönsaksbuljong 
  • saften från 1 citron 
  • 2tsk timjan 
  • 0,5dl vitvinsvinäger
  • 1 msk tamari (glutenfri soja) 
  • 1,5dl näringsjäst (B-jäst) 
  • salt och peppar efter smak


Gör såhär: 
  • Tillaga lätt dina svampar i lite olivolja tills klara men fortfranade lite fasta. Ta ur pannan och bort från värmen. 
  • Ta fram en större gryta och rosta quinoa i kokosolja på medium värme, rör om ofta! 
  • Blanda sedan ner vitlöken och gullök i pannan och tillaga tills de blivit mjuka. 
  • Dra ner värmen lite och häll på grönsaksbuljong, lite i taget medan du rör om. 
  • När all vätska är borta tillsätt resten av dina ingredienser - sist din näringsjäst. Blanda om ordentligt i ett par minuter. 
  • Servera direkt och toppa gärna med extra näringsjäst och vackra blad. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.