0

RAW CHEESECAKE MED CHOKLAD OCH APELSIN
Svårighetsgrad: Enkel

En uppfriskande och fruktig cheesecake du inte behöver en ugn till. Är det ens möjligt? Jadå, Vivanis choklad sätter smaken och kakan sötas med dadlar och lönnsirap. Istället för färskost har blötlagda cashewnötter använts till mellanlagret. Resultatet är magiskt – du måste testa!

INGREDIENSER Kakbotten:
210 g hasselnötter
100 g urkärnade dadlar
2 msk kakaopulver
40 g VIVANI mörk choklad, 70-85 % kakao
1 msk kokosolja
1 nypa salt

Apelsinlager:
200 g blötlagda cashewnötter
1 tsk vaniljextrakt
2 stora apelsiner, juice och zest
110 ml kokosolja
4 msk lönnsirap

Dekoration:
VIVANI mörk apelsinchoklad, 70 % kakao
Apelsinskivor, apelsinzest och kakaopulver

TILLAGNING
1. Cashewnötterna behöver blötläggas över natten. Säkerställ att de är täckta med vatten.

2. Klä botten av en form (ca Ø 20 cm) med bakplåtspapper.

3. Mixa hasselnötter, urkärnade dadlar, kakaopulver, smält choklad, kokosolja och salt i en foodprocessor eller blender. Fortsätt tills brödsmulekonsistens.

4. Tryck ut degen i botten på kakformen och ställ i frysen.

5. För att göra apelsinlagret börjar du med att hälla av vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa dem tillsammans med vanilj, apelsinjuice, rivet apelsinskal, smält kokosolja och lönnsirap. Fortsätt tills det är slätt, tar ca 5-8 min.

6. Häll apelsinkrämen över botten och ställ tillbaka i frysen. Låt stå ca 5-8 timmar, eller över natten. Låt kakan tina ca 15-20 min innan servering.

7. Smält apelsinchokladen i vattenbad och dekorera kakan med smält choklad, apelsinskivor och apelsinzest. Avsluta med att pudra över kakaopulver precis innan servering.

Foto: Holly Jade

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.