0

För den verkliga mörka chokladälskaren. En riktig rå kakaobar om ni någonsin har smakat en? kakaoinnehållet
Kakaoinnehållet är ca 95%, det är en väldigt mörk bar.

● 300 g kakao nibs
● 150 g kokosnötsocker som ska vara fint pulveriserat, eller 150g torkade pulveriserade mullbär
● 150 g kakaosmör
● 1 tsk vaniljpulver
● Nypa salt

1. Häll i en höghastighets mixer  nibs, sötningsmedel och en liten mängd kakaosmör. Mixa på hög hastighet och använd tampern på sidorna så att allt blandas. Fortsätt med detta tills det bildats en jämn choklad pasta. Tar ca 1 minut.  och med hjälp av sabotagern

2. Ta temperaturen för att vara säker på att den inte överstiger 35 ° C, tillsätt resten av kakaosmöret
(vilket kommer att hjälpa till att sänka temperaturen om den har är lite för hög), tillsätt sen vanilj
och salt och mixa på medium hastighet , bara för att smälta, amalgamera och bringa temperaturen
till 42 ° C.

3. Häll upp i en silikonform och forma till ett block.

● Om kakaonibs fastnar i hörnen av kannan ska du skrapa ut dem med en spatel eller slickepott.. Det är viktigt att alla ingredienser blandas och tempereras tillsammans.
● Använd din hand på sidan av kannan för att känna temperaturen på chokladen;
när det börjar bli varmt, använd termometern för att ta temperaturen.
● Traditionella kryddor är riktigt trevliga i det här receptet, som kardemumma, kanel,
muskotnötter, cayennepeppar och liknande. Strö gärna lite nibs på chokladen innan den stelnar.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.