0


Vegansk raw röd coleslaw med russin och äpple
Coleslaw är den klassiska supersalladen - mättande, full av nyttigheter och fiber. Här har vi toppat denna härligt krämiga klassiker med ekologiska russin och torkade äpplebitar. Mums!

4 portioner 

 

Du behöver:

800 g färsk rödkål
1 liten fänkål 
1 rödlök eller 2 salladslökar
1-2 dl cashewmajonnäs 
½-1 dl sultanrussin 
½-1 dl äppelkuber
2 msk olivolja
½-1 msk dijonsenap, valfritt
1 msk Bragg äppelcidervinäger
1 tsk fänkålsfrön
salt och peppar, efter smak
färsk persilja, valfritt

Gör så här: 

1. Strimla alla grönsaker fint för hand med osthyvel eller mandolin. Du kan också använda en matberedare med skiva. 

2. Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar. 

3. Låt dra en kvart i rumstemperatur innan servering. Toppa gärna med lite finhackad persilja.

Tips! 

Recept till vår goda veganska cashewmajonnäs hittar du här. Du kan även använda vanlig äggbaserad majonnäs om du föredrar det eller annat veganskt alternativ som soygurt. 
Gillar du inte fänkål går det bra att byta ut mot en morot eller två. Och självklart kan du använda vanlig vitkål här!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.