0

Rawfoodkanelbulle med nötig fyllning

Riktigt smarriga rawfoodkanelbullar som påminner om den mittersta biten på en klassisk kanelbulle. Här har vi lyft din favoritbulle till ännu en nivå tack vare en härligt knaprig nötfyllning.

Du behöver:

Bulldeg
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
8 dadlar
1-2 msk vatten eller mer
1 msk dadelsocker, valfritt
2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Fyllning
1 dl mandel                                                                                                  8 8 dadlar
1-2 msk vatten eller mer  
2 msk kanel
1 msk kardemumma
2 tsk yaconsirap
1 dl pistage eller hasselnötter, hackade

kokosflingor eller bipollen till topping, valfritt
pappersbullformar

Gör såhär:

Bulldeg

1. Börja med att mixa cashewnötter, havregryn och kokos till en mjölmix. Använd gärna lite rågade mått. Här gäller det att ha en bra mixer och tålamod. Häll mjölmixen i en skål och ställ åt sidan. 

2. Kärna ur och finhacka dadlarna. Mixa med vatten tills du har en slät smet. Du kan passa på att göra basen till fyllningen samtidigt. 

3. Blanda sedan dadelsmeten med mjölmixen. Tillsätt vaniljpulver, lite salt och eventuell sötning. Ställ degen in i kylen tills det är dags kavla ut. 

Fyllning

1. Mixa dadlarna med vatten och kryddor, enligt ovan. Mixa mandlarna separat till ett grovt mjöl och sedan blanda sedan med dadelsmeten.

2. Blötlagd gärna mandlarna först eller blanchera snabbt i en kastrull med hett vatten, men då blir det inte rawfood.

Bullarna

1. Nu är det dags att kavla ut bulldegen mellan två ark bakplåtspapper, 5 mm blir lagom. Sätt sedan in i kylen igen en stund.

2. Bred ett ordentligt lager fyllning över bulldegen. Här kan du även strössla över finhackade nötter för extra smak och textur. 

3. Rulla sedan försiktigt ihop degen med hjälp av bakplåtspappret. Sätt in rullen i kylen eller en kort stund i frysen så blir det enklare att skiva till snygga bullar. 

4. Lägg bullarna i pappersformar och toppa med valfri topping till exempel kokos eller bipollen.   

Tips x 3!

1. Det är lite pyssel med att mixa dadlarna och degen men när det väl är gjort är kanelbullarna superenkla att sno ihop. 
2. Följer du inte rawfood superstrikt kan du rosta nötterna och havregrynen lätt i ugnen först. Det ger en extra fin smak. 
3. Bullarna förvaras i kylen men går även bra att frysa in. Så passa gärna på att göra dubbel sats.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.