0

Raw ketchup med soltorkade tomater
Så här gör du snabbt och enkelt din egen ketchup, fylligt smakrik och med lite eller inget tillsatt sötma. Du bestämmer! Perfekt som tillbehör till burgare och andra snabba vardagsrätter.


Du behöver:

100 g torkade tomater 
2 ½ dl hett vatten
1 dadel medjool, urkärnad
2 msk kallpressad olivolja
1 färsk tomat 
1 tsk himalayasalt, finmalt
2 krm svartpeppar, mald
1 nypa kokossocker, valfritt
färsk basilika, efter smak

 

 

Gör såhär:

1. Blötlägg soltorkade tomaterna, ej inlagda i olja, i hett vatten i 20 minuter eller mer. 

2. Häll av tomaterna och spara vattnet.

3. Mixa tomaterna tillsammans med övriga ingredienser. Späd med vattnet tills du är nöjd med konsistensen.

4. Smaka av med dadelsocker eller annan sötning och krydda eventuellt ytterligare. 

5. Häll upp i glasburk med tätslutande lock. Håller minst en vecka i kylen. 


Tips!

Använd solmogna färska tomater av god kvalitet när de är i säsong. Under resten av året kan du byta ut färsk tomat mot burktomat. För slätare ketchup kan du sila den i en finmaskig nötpåse eller annan fin sil. 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.