1


Ingredienser:

● 250g kakaosmör

● 125g kakaopulver

● 125g kokossocker malt till ett pulver

1. Häll kakaosmör sen kakaopulver och kokossocker i en medelstor aluminium skål. Viktigt att det sker i denna ordningen.

2. Sätt skålen över ett varmt vattenbad med mellan värme  och vänta med att blanda tills 30% av kakaosmöret har smält därefter blandar du allt med en visp till en jämn chokladsmet. Det är viktigt att du väntar med att blanda all till kokosnötsmöret smält ner till knapphälften annars kan massan bli grynig. Massan ska inte värmas mer än till 42 grader max.

Se till så att inte vatten eller ånga kommer åt skålen. Torka därför av skålen även undertill när du tagit den från spisen.

3. Häll upp i silikon formar och låt stelna. Om du vill kan du dekorera chokladen med tex nötter, torkad frukt .

Kommentarer

Recension av Ann-Charlotte

posted on 05 Feb 2020
Hejsan! Härligt recept på raw mörk choklad, tack för det! Frågor: Det står kakaosmör i ingredienser men kokosnötsmör i texten, det borde väl stå kakaosmör, visst!? I meningen efter står det "knapphälften", betyder det kanske knappt hälften?

Kommentera inlägget

Din e-post kommer inte att bli publicerad.